måndag 31 augusti 2009

31/8 -09

hej
i dag har jag och carroline besökt fritiset för att se om vi är välkomna för en mina intervjuv.
det tyckte att ons på förmiddagen skulle passa dem :D så då ska vi dit för att se vilka böcker barna gillar att läsa och vad dem ska innerhålla för att göra att dem blir intresserade av att läsa böcker.

detta kommer förhoppningsvis gör att vi får reda på hur vi ska göra för att få de bästa resultatet ?

får väl planera detta lite mer i morron hur vi ska gå till väga me intervjuven så den ska vara intressant för barnen. tänkte man kan be dem rita de dem gillar att läsa om. och vilket djur dem gillar.mm.

hej svej så länge !

onsdag 26 augusti 2009

26/8 -09

i dag så har jag försökt att titta igenom min berättelse, berättelsen ska antagligen handla om att det är bra att använda hjälm. tänkte att boken skulle vara på samma nivå som till dem som precis har lärt sig att cykla. och även att de ska lära sig en läxa av den. t.ex. att det är bra att använda hjälm annars kan man skada sig ordentligt.

jag har börjat att fundera ut vika ord som är lämpligast att använda i en barn bok. klart att man inte vill dela in personer i olika grupper som coola, töntiga mm. men jag kände att det gav bäst intryck på ngt sätt i början. men efter att ha fått lite olika synpunkter från kompisarna, ska jag kanske försöka hitta ngt annat ord för coola killarna, så att de kanske bara heter killarna i stället.

jag funderar forfarnde lite på hur gammal man är när man lär sig cykla ?
och hur gammal är man när man kan läsa själv ?

tänkte att det skule vara för en sådan ålder där man kan läsa sj, men ändå att föräldrarna kan läsa åt sina barn om det inte kan läsa.

därför är det viktigt med ordvalen. så att det är förståliga för barnen.

.....

har även börjat att måla lite mer bilder och kommit fram till hur alla huvudpersonerna ska se ut !
så nu är det vara att få i hop sagan. så att den blir bättre å sedan utveckla den. jag börjar även fundera lite på i fall jag kanske skulle behöva lite hjälp med målningen. med detta får jag se framöver. :D

torsdag 20 augusti 2009

börjar allt ta små små steg mot mitt mål

nu har jag i ella fall börjat med en slgs skiss på hur en berättelse kan vara !
och även börjar att nåla lite till den .. så ja få se om jag snart kan komma igång .. :D

tisdag 18 augusti 2009

seg snart efter lovet

aa . i morron drar de igång i gen .. ska väl försöka börja så snart som möjligt å komma tillbaka till tankarna me projektarbetet .. de kan bli svårt men ja ska försöka .. har tvär inte tänk ut ngt under lovet .. men ... ja .. de ska gåå !!!